HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Tejfölös-meggyes remake

2011.02.12. 14:21 tothcsillu

 avagy Meggyes pite fahéjas szósszal

 

Az alábbi süti egy klasszikusnak számító recept modernebb feldolgozása. A recept eredetije P. Mamától származik.

 

 

 Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 20 dkg bio barna nádcukor
  • 330 gramm tejföl (egy nagy pohár)
  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 csomag vanília
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk fahéj
  • 2 üveg meggybefőtt kimagozva

 

A szószhoz:

  • 2 lapos ek bio vaníliás pudingpor
  • 3 ek méz
  • 1 lapos ek fahéj
  • kb fél liter meggylé (a befőttek leve)

 

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal tovább habosítjuk. A meggy kivételével beleadagoljuk a többi hozzávalót, és alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 40 percig sütjük.

A szószhoz a pudingport elkeverjük a mézzel és a fahéjjal, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a meggylevet. Addig főzzük (kevergetjük!), míg szósz-állagú nem lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: meggy édesség tejföl fahéj

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr542655940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása