avagy Meggyes pite fahéjas szósszal
Az alábbi süti egy klasszikusnak számító recept modernebb feldolgozása. A recept eredetije P. Mamától származik.
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 6 tojás
- 20 dkg bio barna nádcukor
- 330 gramm tejföl (egy nagy pohár)
- 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 csomag vanília
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
- 2 üveg meggybefőtt kimagozva
A szószhoz:
- 2 lapos ek bio vaníliás pudingpor
- 3 ek méz
- 1 lapos ek fahéj
- kb fél liter meggylé (a befőttek leve)
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal tovább habosítjuk. A meggy kivételével beleadagoljuk a többi hozzávalót, és alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és megszórjuk a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 40 percig sütjük.
A szószhoz a pudingport elkeverjük a mézzel és a fahéjjal, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a meggylevet. Addig főzzük (kevergetjük!), míg szósz-állagú nem lesz.