HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Csőben sült cukkinis-gombás csirke

2008.11.04. 19:55 tothcsillu

Ez szintén egy gyors recept, legalábbis ami az előkészületeket illeti. A csirke valójában nem csőben sült a szó hagyományos gasztronómiai értelmében, mivel nem besamel-mártással készült, hanem valami kicsit hasonlóval.

 

 

 

 

 

 

 

Csőben sült cukkinis-gombás csirke

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 nagyobb egész csirkemell

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 nagyobb cukkini fele

7-8 fej csiperke gomba

2 dl főzőtejszín+3 ek. a locsoláshoz

20 dkg reszelt sajt (típus cél és ízlés szerint - ha lightosabbat szeretnénk: mozzarella; ha kiadósabbat: esetleg füstölt sajt, de az erős íz miatt ezt célszerű keverni egy semlegesebb ízű sajttal)

só, bors, kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemellett egészben kiklopfoljuk, egy szélesebb tűzálló tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A zöldségeket meghámozzuk, vékonyabb karikákra vágjuk - vegyesen a csirke tetejére szórjuk. Meglocsoljuk a 3 evőkanál tejszínnel, megszórjuk még némi fűszerrel. Fóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 30 perc után rásimítjuk a tejszínnel elkevert reszelet sajtot, és még lefedve további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és még kb 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

 

Plusz:

1. Ha kevesebb kalóriával szeretnénk, hagyjuk ki a tejszínt.

2. Ha még kevesebbel, hagyjuk el a sajtot is, és pakoljunk rá több zöldséget. (természetesen ebben az esetben nincs szükség az utolsó 20 perces szakaszra).

1 komment

Címkék: csirke gomba sajt tejszín csirkemell cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr12749955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsuka 50 2008.11.13. 06:56:10

Ez nagyon fincsi volt,nekem is izlett.
Mikróba megmelegitve,még másnap is nagyon izletes!
A legjobb a receptben,hogy hamar készen van.Rövid az előkészitési ideje,mig sül más házimunkát is lehet végezni!
süti beállítások módosítása