Kapcsolatom a kolbásszal elég rossznak mondható, mert:
- utálom a szagát
- nem szeretem az ízét
- a malacokat is sajnálom egy kicsit, am(k)iket a kolbászokba aprítanak.
Akkor mégis hogy jön a kolbász a blogomba? Hát mert egy olyan emberrel "egészen jó" a kapcsolatom, aki viszont a kolbásszal kitűnő viszonyban van. Szóval a kedvéért néha belekerülhet az általam készített kajába a kolbász, amit viszont kizárólag neki kell elfogyasztani.
Kolbásszal töltött csirkemell lencsesalátával
Hozzávalók - a húshoz:
1 egész csirkemell
kétujjnyi szelet vastagkolbász (persze nem mindegy, hogy milyen:-) - egy kolbász-szakértő szerint a férjem apukájának kamrájában tárolt szarvasi vastagkolbász a legjobb:-)
2 szelet chillis füstöltsajt
olívaolaj, só, bors
Hozzávalók a lencséhez:
4 maréknyi lencse
3-4 kápia paprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél citrom
3 babérlevél
só, egész bors, majoránna, rozmaring
olívaolaj, tökmagolaj, borecet
mustár
Elkészítés:
A húst kettévágjuk, és a darabokat kiklopfoljuk. A kolbászdarabot elfelezzük, rátesszük a húsra, feltekerjük. Hústűvel összetűzzük, pici só és bors mehet rá. Olívaolajat melegítünk, és a 2 gönygöleget oldalanként kb 3-4 percig fehéredésig pirítjuk.Majd fóliába csomagolva betesszük a sütőbe, és 40 percig 180 fokon sütjük. Kicsomagoljuk, rátesszük a sajtot, és további 10 percig pirítjuk.
A salátához a lencsét a 8-12 óráig áztatjuk, fél óra alatt megfőzzük, a főzővizébe tesszük a citromot, babérlevelet, hagymát és egyéb fűszereket. HA megfőtt, leszűrjük (a hagyma és tsai eldobhatók) - olívaolajat, borecetet, tökmagolajat, mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, majd a lencsére öntjük. Belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát.
Jó étvágyat - már akinek van ehhez gusztusa:-) A lencsét persze megenném én is!!!