Egy kicsit egyoldalúnak tűnhet a blogom, mivel az utóbbi időben kizárólag szárnyasreceptek kerültek fel az oldalra. Bár én elég kevés állatot eszem, azok közül is leginkább csirkét, annak is a mellét maximum ("fehér husit"), de csak néha. Szóval ezek a húsos ételek a férjemnek készülnek, mert Ő viszont egy nagyon hagyományos húsevő, de szerencsére a kísérletezőbb-nyitottabb fajtából, így egészségesebb, akár esetleg reformfogások is kipróbálhatók rajta - szóval Ő valamiféle kísérleti nyúl szerepet tölt be a háztartásunkban:-). Ilyen gyorsan elkészíthető fitneszmenü lett ez a tegnapi is, íme a recept.
Krémsajtos csirkerolád babpürével
Hozzávalók:
1 egész csirkemell-filé
8 vékony szelet bacon szalonna
1 doboz füstölt ízű krémsajt (Karaván)
1 nagy fej hagyma
1 nagy doboz (vagy két kisebb doboz) babkonzerv
bazsalikom
kakukkfű
bors
chillipor
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kettévágjuk, alaposan kiklopfoljuk. Megkenjük a krémsajttal. Összecsavarjuk, és a baconcsíkokba tekerjük. Fóliába csomagolva tepsibe tesszük, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb 1,5 óráig sütjük. Az olívaolajon a karikákra vágott hagymát puhára pároljuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot, és puhára (de nem agyon!) főzzük. Belekeverjük a megmaradt krémsajtot, ízlés szerint fűszerezzük (sózni nem muszáj, mert a füstölt sajt sós). Turmixoljuk, és még 2-3 percre visszatesszük a tűzre.
Nekem sajnos a krémsajt kifolyt a husiból, ezért érdemes a tekercsek végeit hústűvel összetűzni - más öteletem nincs a sajt elillanásának megakadályozására.