Kisfiamnak készítettem szülinapjára ezt a villámgyors sütit: tej- és, cukormentes és nem mellesleg nagyon fincsi. A receptet innen vettem: http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/szulinapi-torta-erzekeny-babaknak és most teljes egészében változtatás nélkül készítettem el. "Boldog Szülinapot Kisfiam!"
Tej- és cukormentes almás torta
Hozzávalók
- 25 dkg mazsola
- 2 alma
- 14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tojássárgája
- 1 dl étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk, miután megpuhult (kb 5-10 perc), a vizet leöntjük róla, és botmixerrel pépesítjük. A tojásokat felhabosítjuk, az olajat beleöntjük, tovább verjük, majd a reszelt almát beleforgatjuk. Hozzáöntjük a többi hozzávalót a mazsolával együtt, és fakanállal alaposan elkeverjük. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 25-30 perc).
Tippek
- A mazsola helyettesíthető más aszalt gyümölccsel (pl sárgabarack, datolya, áfonya), csak arra figyeljünk, hogy ne cukrozottak legyenek
- A 200 fok szerintem túl sok volt, 180 is elég lett volna