Reggelire készült a következő édesség, kb 25 perc alatt sikerült összedobni.
Hozzávalók
A palacsintákhoz:
- 2 tojás
- kb 10 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- kb 1 dl tej
A csokoládéhoz:
- 7 dkg keserűcsokoládé
- fél narancs
- kis kocka vaj
- pár csepp tej
- 2 evőkanál nádcukor
A díszítéshez ízlés szerint pár szem meggy vagy akár narancskarikák.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, hogy a palacsintatésztánál picit sűrűbb tésztát kapjunk, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
Közben a csokit gőz fölött a vajjal és tejjel felolvasztjuk, belereszeljük a megmosott narancs héját, és belefacsarjuk a narancs levét is. Ha a csoki felolvadt, a cukrot is belekavarjuk. Hagyjuk a gőz fölött, nehogy idő előtt megszilárduljon.
Egy alacsony karimájú teflonserpenyőt felmelegítünk, és egy kisebb merőkanál segítségével halmokat rakunk, amik aztán szépen "kör-alakúra" folynak szét. (Nem kell a sütéshez olaj.) Mindkét oldalukat megsütjük (kb 3 perc összesen). A kész palacsintákat még melegen megkenjük a csokival, és egymásra rétegezzük. Meggyszemekkel díszítjük.