Nagy sláger idén a medvehagyma. Én már évek óta ismerem, régebben többször ettem a Piszkei Öko Kft medvehagymás pogijából - az nagyon ízlett anno. Mostanság tényleg szinte minden zöldségesnél lehet kapni, így gondoltam én is kipróbálom, amíg még szezonja van. Egy nagy csokorral vettem, és kétféle ételt készítettem belőle. Az egyik ez a pogácsa. Nem igazán munkaigényes (mivel sütőporos), sőt előre is elkészíthető, hiszen pihentetni is kell a tésztát hűtőben. Ráadásul nem szaggattam, hanem minimuffin-formában sütöttem meg - így gyorsabb volt, és kevesebb kosszal is járt. Az eredeti receptet itt találtam, én némileg módosítottam, aszerint, hogy épp mi volt itthon: http://www.nosalty.hu/
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 30 dkg liszt - részben rozs-, részben kukoricaliszt
- kb 20-25 medvehagyma-levél
- 2 tojás
- 1,5 ek joghurt
- 15 dkg mascarpone
- kicsi só
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
Elkészítés
A vajat, túrót, tojásokat, sajtot és joghurtot kézimixerrel összekevertem. Hozzáadtam az ollóval vékony csíkokra vágott medvehagymát és sót. Beleöntöttem a sütőporral elkevert liszteket és összegyúrtam. Kb 20 percet pihentettem hűtőben (idő hiányában:-), az eredeti recept ugyanis legalább 2 órát ír). Ezután a minimuffin sütő mélyedéseibe adagoltam, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütöttem őket.
Vacsorára lett elfogyasztva nagy elégedettséggel:-).