HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Amerikai palacsinta narancsos csokoládéval

2011.01.30. 10:11 tothcsillu

 Reggelire készült a következő édesség, kb 25 perc alatt sikerült összedobni.

 

 Hozzávalók

A palacsintákhoz:

  • 2 tojás
  • kb 10 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • kb 1 dl tej

 

A csokoládéhoz:

  • 7 dkg keserűcsokoládé
  • fél narancs
  • kis kocka vaj
  • pár csepp tej
  • 2 evőkanál nádcukor

A díszítéshez ízlés szerint pár szem meggy vagy akár narancskarikák.

 

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, hogy a palacsintatésztánál picit sűrűbb tésztát kapjunk, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. 

Közben a csokit gőz fölött a vajjal és tejjel felolvasztjuk, belereszeljük a megmosott narancs héját, és belefacsarjuk a narancs levét is. Ha a csoki felolvadt, a cukrot is belekavarjuk. Hagyjuk a gőz fölött, nehogy idő előtt megszilárduljon.

Egy alacsony karimájú teflonserpenyőt felmelegítünk, és egy kisebb merőkanál segítségével halmokat rakunk, amik aztán szépen "kör-alakúra" folynak szét. (Nem kell a sütéshez olaj.) Mindkét oldalukat megsütjük (kb 3 perc összesen). A kész palacsintákat még melegen megkenjük a csokival, és egymásra rétegezzük. Meggyszemekkel díszítjük.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé édesség palacsinta narancs

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr92624779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása