15 perces finom, ámde kalóridús édesség!
Túródesszert
Hozzávalók:
3 dl tej
2 ek zabkorpa
2 ek zabpehely
méz ízlés szerint
2 ek aranymazsola
25 dkg túró
2 dl tejszín
citromhéj, narancshéj
magas gyümölcstartalmú, jó minőségű lekvár (pl: Dalfour)
Elkészítés:
A tejet a mézzel felforralom, beleteszem a korpát és zabpelyhet, valamint a mazsolát, és gyorsan sűrűre főzöm. Míg hűl, a tejszínt habbá verem. Az összetört túrót belekeverem a tejes krémbe, citrom vagy narancshéjat reszelek bele (esetleg mehet bele pár csepp lé is). Végül, mikor már teljesen kihűlt óvatosan beleforgatom a keményre vert tejszínt. Desszertes tálkák aljára egy kevés lekvárt szedek, erre jön a tejszínes túrókrém, majd a tetejére ismét néhány kanál lekvár.
Plusz:
Lekvár helyett kerülhet bele tetszés szerinti gyümölcs: sárgabarack, málna, áfonya stb.