HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Krémsajtos csirkerolád babpürével

2008.11.10. 19:48 tothcsillu

Egy kicsit egyoldalúnak tűnhet a blogom, mivel az utóbbi időben kizárólag szárnyasreceptek kerültek fel az oldalra. Bár én elég kevés állatot eszem, azok közül is leginkább csirkét, annak is a mellét maximum ("fehér husit"), de csak néha. Szóval ezek a húsos ételek a férjemnek készülnek, mert Ő viszont egy nagyon hagyományos húsevő, de szerencsére a kísérletezőbb-nyitottabb fajtából, így egészségesebb, akár esetleg reformfogások is kipróbálhatók rajta - szóval Ő valamiféle kísérleti nyúl szerepet tölt be a háztartásunkban:-). Ilyen gyorsan elkészíthető fitneszmenü lett ez a tegnapi is, íme a recept.

 

 

 

 

 

 

 

Krémsajtos csirkerolád babpürével

Hozzávalók:

1 egész csirkemell-filé

8 vékony szelet bacon szalonna

1 doboz füstölt ízű krémsajt (Karaván)

1 nagy fej hagyma

1 nagy doboz (vagy két kisebb doboz) babkonzerv

bazsalikom

kakukkfű

bors

chillipor

olívaolaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet kettévágjuk, alaposan kiklopfoljuk. Megkenjük a krémsajttal. Összecsavarjuk, és a baconcsíkokba tekerjük. Fóliába csomagolva tepsibe tesszük, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb 1,5 óráig sütjük. Az olívaolajon a karikákra vágott hagymát puhára pároljuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett babot, és puhára (de nem agyon!) főzzük. Belekeverjük a megmaradt krémsajtot, ízlés szerint fűszerezzük (sózni nem muszáj, mert a füstölt sajt sós). Turmixoljuk, és még 2-3 percre visszatesszük a tűzre.

Nekem sajnos a krémsajt kifolyt a husiból, ezért érdemes a tekercsek végeit hústűvel összetűzni - más öteletem nincs a sajt elillanásának megakadályozására.

 

 

 

1 komment

Címkék: bab csirkemell bacon krémsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr69762103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsuka 50 2008.11.13. 07:02:05

A babpürét én is leteszteltem,nagyon fincsi volt!
süti beállítások módosítása