HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Off - Kolbásszal töltött csirkemell lencsesalátával

2008.10.20. 21:50 tothcsillu

Kapcsolatom a kolbásszal elég rossznak mondható, mert:

- utálom a szagát

- nem szeretem az ízét

- a malacokat is sajnálom egy kicsit, am(k)iket a kolbászokba aprítanak.

Akkor mégis hogy jön a kolbász a blogomba? Hát mert egy olyan emberrel "egészen jó" a kapcsolatom, aki viszont a kolbásszal kitűnő viszonyban van. Szóval a kedvéért néha belekerülhet az általam készített kajába a kolbász, amit viszont kizárólag neki kell elfogyasztani.

Kolbásszal töltött csirkemell lencsesalátával

Hozzávalók - a húshoz:

1 egész csirkemell

kétujjnyi szelet vastagkolbász (persze nem mindegy, hogy milyen:-) - egy kolbász-szakértő szerint a férjem apukájának kamrájában tárolt szarvasi vastagkolbász a legjobb:-)

2 szelet chillis füstöltsajt

olívaolaj, só, bors

Hozzávalók a lencséhez:

4 maréknyi lencse

3-4 kápia paprika

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

fél citrom

3 babérlevél

só, egész bors, majoránna, rozmaring

olívaolaj, tökmagolaj, borecet

mustár

Elkészítés:

A húst kettévágjuk, és a darabokat kiklopfoljuk. A kolbászdarabot elfelezzük, rátesszük a húsra, feltekerjük. Hústűvel összetűzzük, pici só és bors mehet rá. Olívaolajat melegítünk, és a 2 gönygöleget oldalanként kb 3-4 percig fehéredésig pirítjuk.Majd fóliába csomagolva betesszük a sütőbe, és 40 percig 180 fokon sütjük. Kicsomagoljuk, rátesszük a sajtot, és további 10 percig pirítjuk.

A salátához a lencsét a 8-12 óráig áztatjuk, fél óra alatt megfőzzük, a főzővizébe tesszük a citromot, babérlevelet, hagymát és egyéb fűszereket.  HA megfőtt, leszűrjük (a hagyma és tsai eldobhatók) - olívaolajat, borecetet, tökmagolajat, mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk, majd a lencsére öntjük. Belekeverjük a vékony csíkokra vágott paprikát.

 

Jó étvágyat - már akinek van ehhez gusztusa:-) A lencsét persze megenném én is!!!

 

1 komment

Címkék: csirke lencse kolbász

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr72723831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsuka 50 2008.11.13. 07:15:27

Ezt az apukád is szeretné!A karácsonyi vakációban örülne az anyukád,ha elkészitenéd,mert ugy lenne ideje az unokájával játszani.
süti beállítások módosítása