HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

"Csillamisu" - avagy gyümölcsös tiramisu

2008.10.08. 21:52 tothcsillu

"Köz"kívánatra egy korábbi alkotásom a gyümölcsös tiramisu receptje - ideális időhiányban szenvedőknek, illetve nyári-késő tavaszi vendégvárónak!

"Csillamisu"

Hozzávalók:

2 csomag Hobbits keksz (vagy más zabpelyhes vagy nagyon fini ropogós biokeksz)

kb 600 g bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder stb - természetesen fagyasztott is lehet)

méz (ízlés szerint)

1 citrom

500 gr mascarpone

3 tojás

esetleg kakaó a tetejére

Elkészítés:

A mascarponét a tojássárgájával alaposan elkeverem, és kevés mézzel édesítem. Belekeverem a citrom lereszelt héját, illetve a tojások habbá vert fehérjét. A gyümölcsöt leturmixolom, mézet, és a citrom kifacsart levét adom hozzá. Egy "tiramisus" tál aljára lerakok egy sor kekszet, rákenem a gyümölcsöntet egy részét (minegyik keksz tetejére kb 1-1,5 kiskanálnyival), majd erre jön a mascarpone krém fele. még egy réteg keksz, gyümölcsöntet, mascarpone - é így talán már el is fogyott az összes cucc (mindenesetre a rétegzést addig kell folytatni, amíg minden el nem fogy). A tetejét, mint ahogy a tiramisuét is megszórhatjuk holland kakaóporral vagy akár pl fahéjjal, ezután fóliával lefedve hűtőbe tesszük.

Akkor a legjobb, ha legalább 1 éjszakát vagy egy fél napot állt a hűtőben, ugyanis a keksz így némileg megpuhul, átveszi a gyümölcsöntet egy részét, de azért mégsem lesz totál elázva.

 

Plusz:

Most jutott eszembe, hogy a mascarponés krémbe még lehet túrót vagy ricottát keverni, vagy a mascarpone egy részét ezekkel helyettesíteni. Azért fontos, hogy maradjon benne mascarpone, hogy azért még jó krémes állaga legyen.Ezt ki fogom egyszer így próbálni, bár eddig ricottát még nem sikerült találnom, igaz, nem is kerestem sűrűn...

 

2 komment

Címkék: gyümölcs tiramisu mascarpone keksz hobbits

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr80704169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsuka 50 2008.10.09. 13:09:03

Ezt kérném,ha látogatóban megyek a kislányomhoz!
Nagyon finom lehet!
Esetleg nem lehetne egy kicsi kávés izüre késziteni?

tothcsillu 2008.10.15. 19:47:23

Mivel a bejegyzés elején utaltam arra, hogy ez egy tavaszi-nyári recept, így csak tavaszi-nyári vendégeim számára fogom elkészíteni. Amennyiben anyukám ebben az időszakban jön látogatóba, elkészíthetem, de félek, hogy apukám hasmenést kap a mascarponétól, mint múltkor:-) SZtem ehhez a gyümölcsös recepthez nem illik a KV íz, a kávét hagyjuk meg az eredeti tiramisu számára
süti beállítások módosítása