HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Milánói makaróni

2007.09.23. 21:48 tothcsillu

Nem szeretem a félkész kajákat, sem a porból készült ételeket - vagyis bizonyára megeszem, ha elém teszik, de ha én főzök, nem szívesen használok ilyesmiket: a boltban kapható porokra, üvegekre gondolok, amik a "pikk-pakk és kész is van" varázsmondattal vetetik le magukat a polcokról. Szóval nálam hiába próbálkoznak a marketinges kollegák,  a gyorskajáknak/kajálásnak nem vagyok híve - az egyetlen gyosrétteremlánc, amiben életemben voltam, a meki volt, ott is kb. 7-8 éve járhattam utoljára, a plázás kajáldákba sem tudnának bekényszeríteni,  és most biztos sokan mondjátok, h persze, ha igazán éhes lennél és sietnél, és nem lenne másra időd stb.... nos, én akkor sem, és igen, igazatok van, márcsak az elveim miatt sem:-):-)

Na de hogy jön ide a Milánói makaróni? Hát úgy, hogy erről a névről folyton a milánói makaróni zacskós porok vagy üvegcsék jutnak az eszembe. Amikhez a darált húst csak olajon meg kell pirítani, felönteni vízzel beletenni a port, és már el is készült - áhhhh, a szakácsművészet megerőszakolása:-):-) (jójó, azért tudom, hogyan is készül pontosan, mert már én is készítettem ilyet:-):-)

Történt, hogy gyerekek jöttek hozzám vendégségbe, és gondoltam, hogy meglepem őket a kedvenc kajájukkal, ami a nagyijuk szerint a milánói - persze, tudtam, hogy a nagyi nyomába úgysem érhetek, mindenesetre próbálom megütni a szintet. Hát lássuk!

 

Hozzávalók:

5-10 dkg szeletelt füstölt bacon szalonna

1-2 ek. olívaolaj

60 dkg darált pulykahús

2 fej hagyma

pirospaprika, bors, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó, só

1-2 teáskanál cukor vagy hasonló édesítőszer

2 doboz hámozott paradicsomkonzerv*

15 dkg gomba megpucolva (lehet konzerv is:-):-)

30 dkg makarónitészta

pár csepp olívaolaj

20 dkg reszelhető sajt

*Most meglepődve kérdezitek, hogy na akkor hogy is van ezekkel az üvegcsékkel meg  a gyorskajákkal? No igen, sokkal elegánsabb lenne, ha sk. pucolnám és magoznám ki azokat a  piros bogyókat, és nem is mentegetőzöm tovább, mert erre nincs mentség:-)

 

Elkészítés:

A csíkokra vágott szalonnát az olajon megpirítom egy mélyebb edényben, hozzáadom a karikákra vágott hagymát, majd üvegesre pirítom. A husit beleöntöm, fehéredésig pirítom, ha megvan, félretveszem e tűzről, hozzáadom a fűszereket (mindegyikből 1-2 teáskanálnyit, a kakukkfűvel csínján bánjunk, egyébként mindent ízlés szerint), majd felöntöm vízzel, hogy ne legyen túl sűrű, csak olyan jól kavarható (a lé egy része úgyis elfő). Ha mindez kész, fedő alatt puhára párolom: kb. 30-40 perc. A vizet felforalom, olajat és sót teszek bele, majd a tésztát beleteszem és szintén készre főzöm kb. 15 perc alatt. A tésztát tányérokra szedem, rámerek a szószból, majd a tetejére jön a sajt. (Az egészségesebb változathoz teljes kiőrlásű tészta és mozzarella szükséges.)

Különben a gyerekek ették és dícsérték az ebédet, bár nyilván őket is jól nevelték:-):-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: paradicsom pulyka makaróni

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr89174647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása