HTML

Csilla gasztro blogja

Csilla gasztro blogja

Friss topikok

Linkblog

Reform tejszínes-sajtos farfalle színes zöldségkavalkáddal és füstölt sonkával

2007.09.11. 22:45 tothcsillu

Hozzávalók:

50 g vaj
kb 100 g szeletelt füstölt sonka (pl Pick Békebeli Angelo sonka)
250 ml főzőtejszín
500 g mirelit vegyeszöldség

őrölt fehérbors
200 g Pizzamozzarella
150 g teljes kiőrlésű farfalle (masni) tészta (pl Alnatura)
pár csepp olívaolaj

Elkészítés:

A vajat felolvasztom egy mélyebb serpenyőben, hozzáadom a zöldségeket (kukorica, borsó, srépa, karfiol keveréke volt), majd lassú tűzön puhára párolom - nem extra puhára, inkább picit még ropogós maradjon! Közben egy másik serpenyőben a kisebb téglalapokra szeletelt sonkát megpirítom. A megpárolt zöldségekhez hozzáadom a főzőtejszínt, a pirított sonkát, sózom, borsozom, egy picit rotyogtatom, és már kész is.

A körethez felforralom a vizet (kb 3 liternyi - én ezt leegyszerűsítve úgy csinálom, hogy vízforralóban felforralom a vizet, és beleöntöm a fazékba, így sokkal hamarabb kész van, persze azt nem tudom, hogy "villanyfogyasztásilag" jobban járok-e - ha valaki kiszámolja nekem, azt meghívom egy farfallés vacsira - de komcsi) - szóval ott tartottam, hogy felforraltam a vizet, pici sót és pár csepp olívaolajat (Bertolli classico - a világosabb) adok hozzá, majd a tésztát kb 10-15 perc alatt al dente (kedvenc TV-s szakácsom, Jenei Tamás nyomán:-), de erről egy későbbi bejegyzésben) készre főzöm és leszűröm.

A tésztát tányérokra pakolom, mindegyikre teszek a zöldséges mártásból, és még a forró cuccra reszelt mozzarellát teszek - így egy picit ráolvad.

Mi egy-egy pohár Mosel-Saar vidéki száraz rizlinget ittunk hozzá - sztem valami ilyesmi passzol is. Nekem különben elég tömény volt, tehát hamar jóllaktam vele. Férjem másnap és harmadnap is ezt reggelizett (persze tészta és bor nélkül:-):-) - szóval kb. 4 közepes adag lesz belőle.

 

 


 

 

3 komment

Címkék: reform sonka tészta mozzarella

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr99163187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böbe 2007.09.21. 13:08:04

és utána? bele a turmixba, összemixelem és kész?

Cuki 2007.09.21. 13:11:30

Biztos nagyon fincsi.... Főleg ha a végén egy kis parmezánnal megszórjuk.

\\\"Reménykedő \\\"?! 2008.04.23. 06:12:30

Mikor folytatod? Már várjuk a következő receptet!
A "CSILLAMISU" receptet,mikor olvashatjuk?
süti beállítások módosítása